Dagbok i mitten av april.

Våren har börjat. Det är cykelväder. Jag älskar Helsingfors, har snart bott här i ett år, och börjar känna mig rotad. Som om jag vet min plats nu när snön smälter och de första blommorna syns. Våren är en vägran.

Jag har jobbat på förlaget i en månad. Det är omvälvande, utmanande och roligt. Det är så mycket. Uppskattar att ha ett kontor att gå till, uppskattar dem som jag får jobba med. Jag lär mig nytt hela tiden, och ibland hatar jag att vara ny och inte bemästra allt.

Igår uppstod en situation där jag märkte hur mycket jag utvecklats det senaste året, hur mycket bättre jag blivit på att hantera mina känslor och stå på mig.

Sedan påsken har jag bott ensam eftersom min sambo åkt till Hamburg för att jobba på White horse music. Det känns fint att höra hans uppdateringar, prata länge medan jag promenerar på stranden och det är vindstilla, en ljus kväll. Sedan komma hem till en lugn lägenhet.

Det känns som om jag jobbar hela tiden. Ändå hinner jag vara ute och dansa varje vecka, hinner leka med Ines som har lärt sig säga mitt namn, hinner skvallra och hinner känna mig ensam ibland. Men jag skriver inget. Det här är det första "fria" jag skriver på en månad och jag trycker genast på publicera.

Insåg nyss att jag vill dela med mig av årets spellista. Det är en blandning av allt jag lyssnat på. Mest har jag spelat All the stars med Kendrick och SZA på repeat (gå och se Black Panther pls). Och för bara en stund sen hittade jag Lykke Lis Time in a bottle och blev salig.

2018 games. ♫  

 

 

Hanna Sofia, 26. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com

Portfolio