Till dig som skriver.

Hej, du som skriver kreativt. Jag känner att jag behöver prata med dig, kanske mest för min egen skull. För jag vill få ordning på mina tankar och jag vill läsa det här nästa gång jag frågar mig själv vem jag tror jag är och varför inget blir skrivet. De där stunderna då jag vill skriva, så innerligt mycket att min puls bankar, men alla ord låter som nonsens. Jag tror inte det jag säger enbart berör dig som skriver kreativt. Jag tror det jag säger berör många skapande och tänkande kroppar där ute i världen.

Det finns så många romantiska föreställningar om skrivande. Om lidande poeter och författare som bygger fantastiska världar över sina tapeter. Om författare som skriver skarpa samhällskommentarer och reflekterar över varat på metametanivå. Det är omöjligt att leva upp till ideal, det är lika bra att du släpper dem. Du kommer aldrig att vara författaren så som idealen dikterar att författaren ska vara. Det finns ingen sådan författare utan det finns skrivande människor som alla gör på sitt eget sätt. Du skriver för att du vill det, och det är hela grejen! Du skulle inte känna så mycket för skrivande om du inte var en skrivande person. Du behöver inte leva upp till ideal eller följa någon standard. Skriv bara, skriv. Och om du inte kan skriva just nu, gör inte det. Det är inte bråttom någonstans, så du kan också släppa konceptet tid.

Tro mig när jag säger att vi vill läsa det du berättar. Vi är nyfikna på hur du kombinerar dina ord, på riktigt. Det ryms oändligt många röster i vår rymd och du kan delta genom att skriva. Det är viktigt att berätta, för det är ditt sätt att dela med dig av erfarenheter och fantasier. Iväg med dig och skriv. Eller skriv inte just nu, utan någon annan gång. Skrivandet försvinner ingenstans och du skriver ditt liv bara genom att lägga dig på marken och finnas till.

 

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner