Om vårens sista littskap och mitt skrivläge just nu.

 

Vårens tredje och sista helg med Litterärt skapande är över. Kurshelgen var extra festlig och helt klart den roligaste hittills. Småningom börjar vi lära känna varandra och det går att slappna av bättre. Jag fick lägga fram en hel novell för samtliga deltagare att diskutera, det var givande. Mikaela Strömberg besökte oss och berättade om författande och under en skrivövning fick jag en början på en ny novell vilket alltid gör mig skitglad. Vi började också prata om antologin som gruppen förhoppningsvis kommer att få gjord och publicerad inom kursen, det är så roligt.

När jag sammanfattade vad som hänt sedan mars blev jag smått överraskad över hur mycket skrivande jag hunnit med trots allt. Under mars blev jag klar med novellen Say my name. I april hann jag skriva en helt ny novell från scratch, den heter Blackwater Bay. Till näst ska jag redigera Quercus Rubra som jag fick kommentarer på under helgen. Den har hängt med sedan förra sommaren, om någon minns She's filled with secrets. Därefter har jag ytterligare två påbörjade noveller som jag kan skriva vidare på, eventuellt två att kombinera och placera in samma berättarjag i.

Nästa kurshelg är först i september. Sommaren är en perfekt tid för skrivande, septemberträffen kan sporra mig som en deadline för nya noveller. Tänk vad fint om jag lyckades trolla ihop ett manus inom 2016. Det beror mycket på produktiviteten under sommaren och potentiell gradupress. Vi får se.

 

 

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner