Texter som inte skriver sig själv.

 

Vet ni vad? Texter skriver inte sig själva. Varken akademiska eller skönlitterära. Och jag måste avvara mycket tid för datorskärmar och tangentsmatter. Tur att jag har paus i recenserandet just nu, arbetsdagarna är helt för få.

Ibland tisdagsskriver jag på Apoteket och hamnar på Schildts & Söderströms insta. Andra gånger ger jag röst åt en frustrerad högstadiepojke och för beröm direkt efteråt. Jag försöker förbättra noveller och fylla på med mer text här och där för att få ihop över 12 000 tecken. Jag skriver också estradpoesi som lämpar sig för Poetry Slam och en tillställning vid Sibbo svenska församling.

Jag har också skrivit en ny disposition för min gradu efter att ha spolat ner min förra. Det är frustrerande att inte ha koll och att inte känna sig påläst. Jag vet att processer ska få ta tid, men jag är rastlös och den duktiga flickan i mig säger att jag är en bluff, hon tycker aldrig jag skrivit, läst, jobbat tillräckligt mycket.

Missförstå mig inte, jag trivs med det jag gör. Litteraturvetenskap och kreativt skrivande är ju livet. Så här efter andra helgen i Litterärt skapande känner jag mig oerhört inspirerad. Imorgon ska jag inte gå på föreläsning, imorgon ska jag unna mig en extra dag av kreativt skrivande bara för att jag är min egen boss. 

 

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner