Hej, vi är åbokklubben.

Under den här hösten har Julia och jag samlat ihop en bokklubb som vi kallar åbo + bokklubben = åbokklubben. Om du är bloggare på ratata samt bosatt i Åbo, kontakta till exempel mig om du vill hänga på! Vi har hittills träffats en gång för att dricka rödvinsglögg och prata om Naondel, som Förlaget skickade åt oss.

Inne på vår instagram @abokklubben pågår en serie julklappstips just nu för att vi vill fylla kontot med bokpepp, titta gärna in. Där skriver vi också om att vi gav vår första bok Naondel ⭐⭐⭐ och jag ska förklara vår skala. Att ge stjärnor åt böcker är krasst men vi har beslutat oss för att göra det ändå eftersom det är ganska kul och fungerar som en måttstock för vad tycker som grupp. Så här tänker vi om skalan: 5 är bland det bästa du någonsin läst, 4 är en favorit, 3 är en bra bok, 2 har nånting men saknar mycket och 1 är på det hela taget helt fel bok för dig.

Det är intressant hur bokklubbande öppnar upp för nya perspektiv på boken. Eftersom alla läsningar är olika och alla tar fasta på olika detaljer blir diskussionerna oundvikligen spännande. Exempelvis insåg jag först nu att pärmen inte alls motsvarar innehållet och att tankarna typ går till romance. Mina tankar om Naondel bloggade jag om för flera månader sedan. Jag ser redan fram emot att träffas för att prata om nästa bok, kriminalromanen Sommarön av Eva Frantz.

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner