Stockholm och snöglob

Såhär bildskön har början av december delvis varit för mig. Jag åkte till Stockholm för att dansa och skeda och skvallra och lyssna. Ni minns att jag bodde tillsammans med Frida för några år sedan, och att det ledde till att hon blev en av mina allra närmaste personer. Hon och Louise är så himla omtänksamma och fina att hänga med. Vi var i Vasastan, åt sjukt god sallad på Sally Voltaire & Systrar, hängde på Marie Laveau där det fanns en vägg med diamantprojektion bland annat. 

Jag har också pysslat, vilket jag brukar bli sugen på så här i början av december. Läs mer om hur du gör din egen snöglob, och jag kan meddela att det fungerar bra att använda pyttelite diskmedel istället för glycerol. Ge gärna bort hemgjorda julklappar, second hand och produkter som är närproducerade eller stöder en god sak. Det är inte alls svårt om du bara går till en lokal designer eller tänker två gånger på produktens ursprung innan du slår in den.

För mer pysselpepp kan jag rekommendera Monthly makers julkalender som jag följer genom Instagram. Julkalendrar online är förresten en bra grej, Boksikt har ju till exempel en trevlig med lästips. Följer du någon julkalender som en inte får missa?

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner