Minutschema och frågestund på bloggen

För tillfället är tillvaron ett minutschema. På yogan märker jag vad stress gör med mig: 1) hjärnan fylls av hatiska tankar mot auktoriteter och andra som lägger sig i mina göromål 2) det gör ont i närheten av hjärtat eller i hjärtat då jag tar djupa andetag 3) jag orkar inte koncentrera mig på en enda rörelse. 

☆☆☆

Jag har inte tid att blogga aktivt och vill därför öppna EN FRÅGESTUND här på bloggen! Det har jag aldrig gjort förut och jag brukar undra vem ni är som läser bloggen? Och jag brukar undra om ni kanske har några frågor till mig? Det känns lite ängsligt att öppna en frågestund - tänk om jag får noll frågor? Men no shame, nu är det gjort! Frågelådan stänger om en vecka.

☆☆☆

Jag jobbar övertid hela november, så blir det ibland då scheman för olika visstidsanställningar och deltidsjobb pusslas ihop. Så blir det då jag har flera oavlönade (men inspirerande och viktiga) pågående projekt. På tal om att jobba övertid kan jag tipsa om den dokumentära serien Edit: We can't do it som handlar om arbetsklimatet och de växande siffrorna av utbrändhet bland unga. Jag märker att jag inte fungerar som ett gott exempel nu.

För att klara av alla projekt just nu försöker jag vara lugn också då jag befinner mig inne i jobbet, dessutom sova långa nätter och äta extra mycket god mat. Som tur älskar jag det jag sysslar med. Jag vikarierar som redaktör på Förlaget i november vilket känns som en lyckoträff och vid sidan av pusslar jag bland annat ihop ett första nummer av tidskriften Kontur som gör comeback i januari.

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner