En bok som får mig att gråta men också gör mig utled.

 

 

Jag brukar inte lyssna på ljudböcker men det är kö till The Fault in our Stars (2012) av John Green på bibban så jag lyssnar istället. En räcka sammanträffanden ytterligare leder till att jag kör 120 km/h och snyftar till den sista cd:n i boxen. Woah.

En finfin kärlekshistoria mellan cancersjuka Hazel och Gus. Det är mycket viktigt att de får berätta och att vi tar del av deras berättelse. Vad jag inte gillar lika bra är att lyssna som ljudbok, jag irriteras antingen av uppläsaren eller av hur karaktärerna uttrycker sig, eller eventuellt är det kombinationen som inte fungerar. Och Hazels och Gus respektive glansbildsföräldrar är helt för mycket och samtidigt helt tomma. Och så föremålet för Hazels och Gus beundran: de avgudar en författare och det här är en central del av historien som jag inte alls köper. Jag bara: meeeehh varje gång han förs på tal. En känsla som jag känner helt för ofta medan jag lyssnar.

 

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner