En oliksidig triangel är inte perfekt, måste tippa åt ett håll eller annat.

27.11.2013 kl. 22:28

Greta, Simon och Claus utgör de tre sidorna av en triangel i Köpenhamn. De står själva för sina berättelser och deras röster är helt olika, Greta skriver dagbok, Simons prosa bryts av med poesi och Claus bidrar med korta, talspråkliga meningar. På sina sätt är de alla tre starka men ändå sköra.

Lilla, astmatiska fågeln Greta som ljuger om att hon varit dj på stora klubbar i Berlin.
Simon som gör artworks, ritar geometriska trianglar (men egentligen vill rita gulliga kaniner) har hört hemifrån att han är oälskbar.
& Claus som inte förstår att gå hem, som babblar och har galna historier, men som åt läsaren visar sin mjuka sida:

"# zimon, du e de enda ja aldri tröttnat på. de enda #"

Amanda Svenssons "Välkommen till den här världen" (2011) är väldigt, väldigt läsvärd och rymmer så mycket! Om att vara ung och vilsen, känna att ens rätta jag inte syns, att leva med tunga minnen och osäkerhet, inte kunna kommunicera, att vara kär för första gången och om att dölja det som inte är bra på olika sätt. Läsningen var träffande, rörande, underhållande, rolig, spännande och drev smidigt framåt. På ett snyggt språk. Plus i kanten. Läs den snälla du. Liksom jag på uppmaning av Kaneli gjorde.

(också rubriken är ett citat)

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner