Jag fyllde sjutton år den sommaren, och jag var fullkomligt lycklig.

01.09.2014 kl. 18:01

 

 

Innan jag förtog mig min ensamma resa hem gick jag in i en bokhandel för att köpa en pocket. Ni vet den tomma känslan när alla bokpärmar känns ointressanta? Efter en stund hittade jag dock denna pärla som jag velat läsa mycket länge. Blev så glad !

 

 

"Bonjour tristesse" (1954) är en melankolisk berättelse om unga Cécile, skriven av Francoise Sagan då hon var bara 18 år gammal. Cécile är mycket fäst vid sin far, tillsammans har de levt ett ytligt, egoistiskt liv i två år. På sommarvillan gör en ansvarsfull kvinna med stor utstrålning entre i deras liv och Cécile förstår att bubblan kommer att krossas. Hon startar medvetet ett psykologiskt drama trots att hon själv inte är fullkomligt övertygad. Det hela slutar mycket olyckligt.

 

 

 

En utmärkt bok som handlar om väldigt mycket. Om att gardera sig mot tunga känslor och förändring. Om ägandebehov, om att inte kunna dela med sig. Om att första gången se på sig själv utifrån och känna sig uppgiven av sin egen litenhet.

 

Kommentarer (1)
bästa finaste bonjour tristesse
kaneli01.09.14 kl. 18:50

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner