This thought had been my only comfort in the aftermath of Bunny's death. Now it made me sick, knowing there was no way out. I was stuck with them, with all of them, for good.

03.03.2015 kl. 23:55

 

 

Har läst något av det bästa på länge. Ville inte avsluta boken och är fortfarande hög på läsupplevelsen. The Secret History (1993) av Donna Tartt handlar om en gäng som studerar klassisk grekiska. I början framstår gemenskapen som åtråvärd: intellektuell och charmig. An efter exponeras ändå allt mer falskhet och komplikationer. I slutändan har cirka allt gått fel. Redan i introt får vi veta att en i gänget, Bunny, mördas av de andra.

 

 

Berättaren Richard är ny i gruppen. Perspektivet är fenomenalt. Förutom Bunny och Richard hör Francis, Henry och tvillingarna Camilla och Charles till gruppen. Richard älskar sina kompisar innerligt men samtidigt förs han upprepande gånger bakom ljuset. Det hela är otroligt övertygande och stilfullt komponerat. Jag.är.såld. Till den grad att jag inte orkar vara kritisk, inte vill peta närmare i de småsaker jag ifrågasätter.

 

 

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner