Ju mer han pratade om att fylla på Erfarenhetsbanken, desto tommare kändes han.

22.11.2015 kl. 13:25

 

 

Stark rekommendation på Allt jag inte minns (2015) av Jonas Hassen Khemiri. <3 

Samuel har dött i en bilkrasch. Författaren försöker ta reda på varför genom att återskapa Samuel genom intervjuer med kompisen Vandad, kompisen Pantern och fd flickvännen Laide. De beskyller varandra lite, deras berättelser glider in i varandra och de olika vinklarna kompletterar varann och visar på skevheter. Karaktärerna framstår som levande och det känns som att själv sitta i författarens stol då det förekommer direkta tilltal till honom.

Så här beskriver Pantern Samuels mörker:

 

 

Den intressantaste och mest kittlande relationen i romanen är enligt mig Vandads och Samuels. Här beskriver Vandad hur han och Samuel träffades:

 

 

Så här säger Vandad om kärleken:

 

 

Ställ dig i kö till boken på närmaste bibliotek, önska dig den i julklapp eller ge den åt nån kompis som tycker om: ung & rastlös, relationer, mysterium och kärlek. Boken innehåller också skildringar av rasism, flyktingskap, miljöaktivism och feminism. En helgjuten bok, bäst pga spännande röster och den komplexa strukturen av dem.

 

 

 

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner