Ju mer han pratade om att fylla på Erfarenhetsbanken, desto tommare kändes han.

22.11.2015 kl. 13:25

 

 

Stark rekommendation på Allt jag inte minns (2015) av Jonas Hassen Khemiri. <3 

Samuel har dött i en bilkrasch. Författaren försöker ta reda på varför genom att återskapa Samuel genom intervjuer med kompisen Vandad, kompisen Pantern och fd flickvännen Laide. De beskyller varandra lite, deras berättelser glider in i varandra och de olika vinklarna kompletterar varann och visar på skevheter. Karaktärerna framstår som levande och det känns som att själv sitta i författarens stol då det förekommer direkta tilltal till honom.

Så här beskriver Pantern Samuels mörker:

 

 

Den intressantaste och mest kittlande relationen i romanen är enligt mig Vandads och Samuels. Här beskriver Vandad hur han och Samuel träffades:

 

 

Så här säger Vandad om kärleken:

 

 

Ställ dig i kö till boken på närmaste bibliotek, önska dig den i julklapp eller ge den åt nån kompis som tycker om: ung & rastlös, relationer, mysterium och kärlek. Boken innehåller också skildringar av rasism, flyktingskap, miljöaktivism och feminism. En helgjuten bok, bäst pga spännande röster och den komplexa strukturen av dem.

 

 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner