Jag tyckte mig bära en dyrbar klenod. Det föreföll mig rentav som om det inte fanns något ömtåligare på jorden.

08.12.2015 kl. 20:58

 

 

Det är bra att sänka prestationsnivån i de flesta saker här i livet. Som t.ex. gällande boken som ligger bredvid sängen. Den här hösten har Lille prinsen (1943) av Antoine De Saint-Expéru legat där. Sporadiskt har jag plockat upp den och läst tills jag somnat. Jag försökte t.o.m läsa tillsammans med Oskar men det lyckades inte riktigt, hehe.

 

 

Jag fick boken för länge sedan av min mamma, men det tog hur länge som helst innan jag verkligen läste boken. Men äntligen alltså! Den var filosofisk och fyndig. Ett äventyr och rikligt med reflektioner om hur världen är. Vad som egentligen är relevant för en människa. Läs boken och begrunda eller ge den i julklapp, en klassiker och ett säkert kort.

 

 

Kommentarer (2)
den verkar så fin! har också funnits i mitt barndomshem men jag har aldrig läst den heller, tror jag ska försöka gräva fram den på jullovet. älskar citatet med att det bara är med hjärtat som man kan se ordentligt.
koltrast09.12.15 kl. 23:58
gör det, det är boken helt klart värd! illustrationerna föll mig inte alls i smaken när jag var liten men nu efter att ha läst boken så framstår även de i ett positivt sken.
10.12.15 14:00
Jag ha så många gånger försökt läsa den här på franska, pärmen är så lockande att jag inte kan låta bli att försöka. Tyvärr har jag inte ännu lyckats.. haha.. Men jag tror också att den är väldigt filosofisk vilket säkert gör den intressant.
Grön i Åbo14.12.15 kl. 21:39
lycka till med det, skulle vara fett att kunna läsa på franska!
15.12.15 14:30

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner