Ciao från Rom

09.06.2016 kl. 12:26

I nio nätter delar jag säng med Sara som talar flytande italienska och som jobbar på Circolo Scandinavo. Sara som ser Colosseo från sitt sovrumsfönster, trängs i svettiga bussar och avnjuter espresso like a boss. Jag kan inte förstå att jag går förbi Colosseo och Foro Romano varje dag, att jag promenerar över den scen jag läst om sedan jag gick i lågstadiet.

Jag har blivit fint mottagen på Sara jobb och hänger i köket med de konstnärer som bor i huset i juni. Det är en himla lyx att jag får sitta här i Ibsens soffa (okej skämt) och skriva. Det är alltså det jag gör när Sara jobbar. Skriver i ett datordokument som heter Rom, varvar betraktelser från staden och annan text om vart annat. Jag tänker att jag ska sålla fram en novell eller två ur texten sen. Jag försöker att inte tänka så mycket utan bara skriva ner allt jag känner att jag behöver, vill, måste skriva. Och så läser jag Drömfakulteten. Förutom det går jag på Nuovo Mercato Esquilino och tappar bort mig på gatorna.

En lite jobbig grej är att min resväska troligen ligger kvar på Arlanda. Eller är på något flyg mot Rom just nu. Eller är i Rom men oklart var. Den där oklarheten är förvirrande. Och det är frustrerande att alla kläder, alla böcker, all reissumies åt Sara ligger och skräpar på ett flygfält istället för att göra mig sällskap. Vi får se vad som sker. Annars fortsätter det spartanska livet och så ska jag shoppa dyra saker som SAS får ersätta åt mig efteråt.

 

Kommentarer (1)
spännande med rom, vad gör du där? älskar hur du formulerar dina bloggtexter för övrigt. hoppas din resväska blir återfunnen, leim att den ska resa runt nånstans där du inte är.
fia linnéa emelie09.06.16 kl. 16:41
tack så mycket! jag hörde från flygbolaget idag, min väska torde vara påväg hit från flygplatsen ännu idag vilket känns så otroligt skönt. jag är alltså på besök hos min kompis sara som har 1 års praktik i rom. hon jobbar på det nordiska konstnärshuset circolo scandinavo där artister får bo en månad åt gången. så jag hänger med sara. och när hon jobbar så hänger jag själv och skriver lite novell. eller hänger på hennes jobb som är mega chill.
10.06.16 12:31

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner