Kärlek är att jag vill att du finns

22.08.2016 kl. 13:02

Jag ska berätta om böckerna jag lyssnat på i appen BookBeat. Det här är hjärtat av Bodil Malmsten (34 min) i författarens egen uppläsning var helt fantastisk. Det här är hjärtat var en intim och stor lyssningsupplevse för mig. Dikterna handlar om kärlek och om att förlora den som står dig nära. Senare lånade jag hem boken i tryckt version och även den var bra, men jag måste säga att lyssningsupplevelsen tog priset den här gången. Fem stjärnor.

Min fantastiska väninna av Elena Ferrante (12h). Jag tyckte väldigt mycket om den här första delen i den napolitanska kvartetten av Ferante. 11h och 27min in i boken antecknar jag följande citat i min bok: Du är min fantastiska väninna, du ska bli bättre än alla andra, både män och kvinnor. Det fina med boken är skildringen av vänskapen och av deras kvarter, karaktärer och miljöer kändes super levande. Det gick bra att lyssna på boken eftersom den höll en tydlig kronoloigsk linje och hade en rättfram berättarstil. Uppläsaren var bra, jag tyckte mycket om hennes uttal av italienska namn.

Oändrat oändlig av Jonas Hassen Khemiri (12min). En trevlig novell om kärlek, förhållande som går i kras med en berättare som inte vågar säga sanningen. Väldigt mycket Khemiri och helt bra, men väldigt kort och inget jag kommer minnas förevigt. Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie (41min). Om Chimamandas väg till försoning med benämningen feminist, klart och övertygande och helt briljant. Jag gav boken fem klart lysande stjärnor.

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av Alex Schulman (3h 15min). Alex Schulmans kärleksförklaring till Amanda. Jag tyckte inte så mycket om hans utsvävningar om barndomen etc, jag skulle gärna ha sett att boken blott och enbart handlat om just Amanda. Jag tyckte heller inte lika mycket om hans uppläsning som jag trodde jag skulle göra, jag tyckte hans röst lät ansträngd i längden.

 

Kommentarer (1)
äh jag blandade ihop bookbeat med storytel, testar den nu istället! lyssnade också på Det här är hjärtat men jag måste säga att den tryckta läsupplevelsen ändå blev starkare för mig, kanske bara för att jag läste den först? hennes uppläsning är helt super i alla fall!
julia24.08.16 kl. 19:07
ja det kan hända det en lyssnar/läser först känns bäst :)
26.08.16 11:26

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner