Poetry Pub och två andra Åbotips.

10.10.2016 kl. 12:18

Hej hörni, Johanna och jag kirrar en Poetry Pub på Skärgårdsbaren i Åbo, torsdagen den 10 november! Det blir show kl 19 (kan avslöja att Ylva Perera, Johanna och jag har något med det programmet att göra) och open mic från kl 20 framåt. Bara komsi, komsi, det ska bli mysigt och jag är super nyfiken på att få uppleva all fin scenpoesi som jag VET att ni ruvar på. Evenemanget beskrivs enligt följande:

Vi har saknat en svenskspråkig scen för poeter i Åbo och ordnar därför Poetry Pub. Tillsammans med andra poesilekande vill vi skapa ett sammanhang för att etablera scenpoesin på svenska. Tanken är att skapa en gemytligt och peppande vardagsrumssession (fast i en bar, med en scen) där alla kan känna sig bekväma, lyssna på poesi och också ställa sig på scenen och framföra en text om en vill. Du som skriver och vill dela med dig har chansen under open mic. Leta fram prosapoesin, texttrådarna, rimlekarna, haikun, sonetten eller vad det kan vara och kom och testa rytmen! Anmälningen sker på plats, före och under evenemangets gång. Texten måste vara din egen och framträdandet ska ta max 5 minuter. OBS! Även om vi vill främja en svenskspråkig scen får en givetvis läsa på valbart språk!

Två andra Åbotips. På stadens Författaserie ser jag allra mest fram emot att lyssna på Karolina Ramqvist och Catharina Gripenberg tisdagen den 18 oktober. Och missa inte att peppigaste Silvana Imam uppträder på Gong en vecka senare! ~a mamma jag ska bli legend här innan jag dör, kastar ord om lycka, hoppas de betyder nåt, tio tusen tacktal innan jag går bort~

Kommentarer (1)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Låter ju nog jätteroligt, men hmm hmm. Avståndet you know.
Kugge10.10.16 kl. 16:06
Jaa jag förstår, såklart!
11.10.16 10:45

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner