Det första året med littskap.

12.12.2016 kl. 11:40

Det har gått ett år sedan jag blev antagen till kursen Litterärt skapande vid Åbo Akademi. Vi träffades för första gången en kall helg i januari, och redan nu är vi halvvägs fram till kursens slut. På mitt initiativ har kursen nu fått ett hem på Instagram, där vi heter @littskap och kommer dela med oss av skrivpepp och insikt i vad kursen går ut på. Följ oss jättegärna om ni är nyfikna på kursen och skrivande!

Vi har spenderat sex helger tillsammans det här året, och igår kom jag hem från den sista. Det är mycket på gång inom gruppen, och det känns svindlande att få vara del av det här sammanhanget! 10 sidor av mitt pågående projekt låg på bordet och det är alltid lika värdefullt att få dela med sig och få feedback. Kurshelgen hade temat genrer och research, och vi hade Tapani Ritamäki från Förlaget på besök. Vi gjorde lite extra mycket skrivövningar den här helgen, och om ni vill ha instruktioner till en av dem kan ni kika in hos Kugge som berättar om en som utgår från 12 slumpmässigt valda klockslag. Dessutom firade vi jul och alla våra handledare var på plats.

Om någon undrar vem som egentligen är kursens handledare så ska jag berätta. Vi har sex stycken handledare i kursen och dessa är Peter Sandström, Henrik Jansson, Ann-Christine Snickars, Mia Franck, Heidi von Wright och Hannele-Mikaela Taivassalo. De tre som jag nämnde först är även kursens huvudsakliga ledare, och som ni vet är Heidi von Wright min personliga handledare. Vi träffar dem alla i olika sammansättningar på kurshelgerna och då drar de workshopar och textsamtal med mera. Nu vet ni! Om ni varit observanta vet ni också att jag har en kategori som heter Litterärt skapande här på bloggen, som ni hittar i högerbalken.

Kommentarer (2)
Alltså huhhu så bra allt det här är! En helt fantastisk helg! Och ett fantastiskt år så klart. Vilken lycka att få vara med.
Kugge12.12.16 kl. 14:50
precis! :)
16.12.16 12:44
Åh jätte spännande, jag skulle också gärna kunna gå på en sån här kurs! :)
Daniela14.12.16 kl. 21:19
hoppas du får chansen! det finns ju många skrivkurser vid olika institut också.
16.12.16 12:44

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner