Rörelser i ljudtexten

Publicerad 10.02.2017 kl. 16:02

Det tog mig ungefär ett år att skriva min avhandling pro gradu i litteraturvetenskap. Under hösten sysslade jag med den på heltid. Nu efter julen har jag bara finslipat och faktiskt inte gjort så värst mycket ändringar. I något skede orkade jag inte längre gå in och peta i detaljerna utan ville bara att texten skulle vara klar. För dig som är i början av ett stort projekt som ter sig spretigt kan jag bara säga: räds inte, det reder sig till slut, pusselbitarna faller nog förr eller senare på plats.

Nu är ansvaret inte längre mitt. Jag har överlåtit texten åt bedömare och språkgranskare, och snart kommer jag också att lyfta mitt betyg! Det känns skönt och jag har en bra känsla för det som komma skall. Fram för allt är det skönt att avsluta någonting, att sätta punkt. Under våren och sommaren kommer jag att frilansa med projekt, forskning, recensioner och skriva på min lelle bok. Vad som händer på hösten vet jag inte. Jag befinner mig i ett brytningsskede där det svåraste av allt är att räkna ut vad jag själv helst vill göra till näst, det är ett privilegium att ha det så men det är ju faktiskt lite klurigt att veta vad som är den rätta vägen att gå.

Titeln på min avhandling är Rörelser i ljudtexten. En intermedial studie av Monika Fagerholms novell "Arielles första kärlek". Det handlar om ljudboken, den tryckta boken och hur de samverkar och står i samklang i en anordning som jag kallar ljudtexten. Om det är någon där ute som vill veta mer om avhandlingen så är det bara att fråga!

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Mega grattis Hanna!!!
kaneli11.02.17 kl. 13:09
mega tack :)))) !
13.02.17 11:06
that's tight. grattis!
elias12.02.17 kl. 15:42
thanks!
13.02.17 11:07

 

 

Söstra mi är min bokhylla, min skrivmaskin. Mellanrummet där jag möter en syster jag aldrig haft.

Hanna Sofia, 25. Litteraturvetare, frilansare, går författarutbildningen Litterärt skapande. Helsingfors.

hylostal@gmail.com

Portfolio

Nyckelinlägg
favoritböcker 2016
favoritböcker 2015
favoritböcker 2014
favoritböcker 2013
tre bästa böcker
varför söstra mi
börja skriva
till dig som skriver
min åboguide

Kategorier
läst 2017
läst 2016
läst 2015
läst 2014
litterärt skapande
kulturmånad
resväska