Rörelser i ljudtexten

10.02.2017 kl. 16:02

Det tog mig ungefär ett år att skriva min avhandling pro gradu i litteraturvetenskap. Under hösten sysslade jag med den på heltid. Nu efter julen har jag bara finslipat och faktiskt inte gjort så värst mycket ändringar. I något skede orkade jag inte längre gå in och peta i detaljerna utan ville bara att texten skulle vara klar. För dig som är i början av ett stort projekt som ter sig spretigt kan jag bara säga: räds inte, det reder sig till slut, pusselbitarna faller nog förr eller senare på plats.

Nu är ansvaret inte längre mitt. Jag har överlåtit texten åt bedömare och språkgranskare, och snart kommer jag också att lyfta mitt betyg! Det känns skönt och jag har en bra känsla för det som komma skall. Fram för allt är det skönt att avsluta någonting, att sätta punkt. Under våren och sommaren kommer jag att frilansa med projekt, forskning, recensioner och skriva på min lelle bok. Vad som händer på hösten vet jag inte. Jag befinner mig i ett brytningsskede där det svåraste av allt är att räkna ut vad jag själv helst vill göra till näst, det är ett privilegium att ha det så men det är ju faktiskt lite klurigt att veta vad som är den rätta vägen att gå.

Titeln på min avhandling är Rörelser i ljudtexten. En intermedial studie av Monika Fagerholms novell "Arielles första kärlek". Det handlar om ljudboken, den tryckta boken och hur de samverkar och står i samklang i en anordning som jag kallar ljudtexten. Om det är någon där ute som vill veta mer om avhandlingen så är det bara att fråga!

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Mega grattis Hanna!!!
kaneli11.02.17 kl. 13:09
mega tack :)))) !
13.02.17 11:06
that's tight. grattis!
elias12.02.17 kl. 15:42
thanks!
13.02.17 11:07

 

 

Hanna Sofia, 26. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com

Portfolio