Vill du ha en bok på posten?

11.07.2017 kl. 17:33

Kolla vad jag hämtade upp från Förlaget! Mina två författarex av Människohundarna! Boken känns bra i handen, den sträva, mjuka pärmen och turkosa färgen sitter som de ska.

Mitt eget exemplar av boken ska jag slita med hälsa men när jag funderade på vem som ska få mitt andra författarex kom jag på att jag gärna vill skicka boken till nån av er! Nån som läser och skriver blogg. Nån som älskar skramlet av postluckan när en bok trillar in. Boken är alldeles färsk från tryckeriet, vilket innebär att du skulle vara en av de första som får chans att bläddra i den.

Svara bara på frågan: vad betyder "människohund" för dig? Svara innan den 14 juli och glöm inte att skriva din e-postadress så att jag kan nå dig sen. Som en extra bonus lägger jag även några apsnygga vykort med motivet "Vad heter ångest på spanska?" i paketet. Jag vill väldigt gärna att den som får paketet är en bloggare, för det skulle va så himla roligt att läsa ett blogginlägg om Människohundarna där ute i sfären!

Vad är Människohundarna för en bok då? Det är en samling texter av de 12 deltagare som gått författarutbildningen Litterärt skapande. Jag är en av dem.

Min text finns allra längst bak i boken, och den heter Quercus Rubra. Quercus Rubra är nåt jag jobbat med i flera år, och som betyder mycket för mig. Under kursen Litterärt skapande har jag fått hjälp med att bearbeta texten som var väldigt suddig i konturerna till en början. Genom textsamtal i grupp och med feedback från min handledare Heidi von Wright har texten tagit den form som den har nu. Det känns pirrigt att Quercus Rubra lever ett eget liv i bokaffärer, hyllor och förhoppningsvis i händerna på många läsare.

De elva andra som skrivit i Människohundarna heter Anne Hietanen, Michaela von Kügelgen, Martin Högstrand, Marika Aminoff-Sundell, Christa Nordlund-Hiltunen, Ingrid Weckström, Ia Trapp, Terhi Paukku, Ville Lindholm, Patricia Bruun och Lotta Green.

Om jag var du skulle jag vara särskilt nyfiken på att lära känna hunden Utata, följa med Henry till Reykjavik och ta reda på vem som har den snygga förstameningen: "Det här är inget fint yogaställe, det här är ett ställe mina tidigare yogalärare skulle kalla fabrik och här undervisas yoga helt utan någon form avandlig dimension och det passar mig bra."

I baksidestexten till Människohundarna står det att texterna sjuder av liv, rörelse och röst. Jag kan inte låta bli att förundra mig över hur mycket som får plats på 176 sidor. Så mycket inspiration, eftertanke, envishet och gemenskap. Visst vill du ha vår bok? 

Kommentarer (5)
åååååå vill ha en, borde int ha lagt ner min blogg ju... men lovar göra instagram-inlägg ifall det sku räknas :)))) tänker att en människohund är typ en hund i en människas kropp eller tvärtom?
julia07.07.17 kl. 22:55
<3
17.07.17 16:12
Vill också ha den i min boksamling (!!) Tänker spontant att en människohund är en hund men som ägaren/bekanta ser tydliga människodrag i som de diskuterar hejvillt. Har typ olika personligheter beroende på dag och väder men främst något som människan i hundens närhet skapat/lever sig in i
Louise10.07.17 kl. 10:29
åh va fin beskrivning av en människohund!
17.07.17 16:13
vill supergärna ha ett exemplar! har själv pluggat skrivande och gett ut en antologi med klassen så hade varit kul att läsa vad folk från en annan utbildning skrivit. lovar att skriva ett inlägg om boken på min blogg också i så fall :-))

för mig är en människohund en människa som inte följer samhällets regler, låter sig själv styras blint av sina egna behov och kanske är våldsam, men associerar troligen bara till det för att jag är rädd för hundar. förutom det så har jag en vän som kan skälla precis som en hund så tänker på honom också!

dea.solin@hotmail.com
déa10.07.17 kl. 23:07
jag tänker också mycket så här om en människohund: alltså att den "låter sig själv styras blint av sina egna behov o kanske är våldsam"! dea du kommer få ett mejl snart för du vann boken i min mycket officiella utlottning som jag hade med min lillebror :)))
17.07.17 16:15
Åh, jag vill också! Människohund ger mig varulvsvibbar, nåt slags metamorfos. Att inte riktigt vara människa, men inte riktigt vara djur heller. Att inte vilja anpassa sig efter samhället, utan att bli en varg. Kanske ett försök att komma ditåt, men att man ändå slutar som hund. Avlad, tam.
Satu11.07.17 kl. 10:49
fin beskrivning: att vilja bli varg men ändå vara hund. hoppas människohunden lyckas bli varg ändå nån dag! så sorgligt annars
17.07.17 16:18
Jag som är mer av en kattmänniska, tänker att en människohund är motsatsen till de tre varelserna jag delar hem med. En människohund är kanske något mindre cynisk, mer lekfull och öppen för det som finns omkring oss? Som alltid vill tänka det bästa om andra. (Även om mina katter är mer hund är katt)
Eller ba nån som uppskattar en rama biff.
Caroline13.07.17 kl. 19:44
roligt att det är nån som associerar människohund med nåt positivt också, jag tycker iaf det låter ganska positivt med någon som är mindre cynisk o mer öppen! :)
17.07.17 16:18

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner