Jag är så mycket mer förförisk i mina gestalter.

11.07.2017 kl. 17:31

Förra veckan recenserade jag God morgon (2017) av Susanne Ringell för tidskriften Horisont. Jag tyckte mycket om verket! Det var humoristiskt, allvarsamt och språkligt finslipat. Boken krävde lite tålamod men när jag gjorde lite omläsningar djupnade verket för mig. Jag tycker mycket om hur Ringell vidgar ramarna för det realistiska berättandet och hur hon leker med berättarrollen: "Jag är så mycket mer förförisk i mina gestalter." Särskilt novellerna Boa Morte och Parmiddag gjorde ett stort intryck på mig. Du får läsa hela min recension i augusti när Horisont utkommer.

Hela maj och juni har jag sagt: i juli ska jag skriva på min bok. Och nu är vi redan inne på den elfte dagen i månaden. Idag tar jag sats. Idag skapar jag ett dokument som heter skrivrutin juli. Där ska jag skriva varje dag från och med nu. Redan idag lyckades jag fånga upp ett korn som jag kunde plantera i mitt manus som idag är 77 sidor sammanlagt. Förra veckan läste jag och möblerade om lite i texten. Kanske jag redan påbörjade skrivandet lite grann då, kom in i stämningen? Imorgon ska jag skriva ut mina sidor, för att kunna läsa allt från sida 1 till sida 77, och förhoppnigsvis få syn på nya saker.

Istället för att skriva på min bok har jag fikat på cafeer och i lekparken, köpt nya jeans, packat upp, inrett och instiftat en ny löprunda. Börjat titta på Six feet under och älskat varje sats i boken Handmaid's tale som jag är halvvägs genom men redan beredd att ge tia i betyg. Jag har druckit skumvin på flera terasser och dansat till Zara Larsson och sjungit med Ultra Bra på en dammig strand. Bland annat. Jag har lyssnat på sommarprat! Det är mycket bra lunchsällskap. Sommarlov är inte alltid så lätt. Förra året var jag ofta ledsen och stressad. Jag kände mig ensam. Just nu känns det bra eftersom jag överlag befinner mig på en bättre punkt än då. Till dig som läser det här och har sommarångest: håll ut. <3

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

Hanna Sofia, 26. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com

Portfolio