Botaniska trädgården

19.07.2017 kl. 22:00

Ni vet när en vill göra nåt somrigt i Helsingfors men det är dåligt väder och du har ont i halsen, är inte så värst rik och bebin följer med? Då skulle jag säga att följande upplägg är ultimat: träff vid Vinterträdgården där ni väntar ut regnet, promenad längs Tölöviken via Blå villans café och avslut på Botaniska trädgården i Kaisaniemi. Enda minus på det hela var småfåglarna som prompt skulle ha smulor av oss vid cafét.

Det bästa vid Botaniska trädgården var nog den lilla sektion som kallades sinnenas trädgård där det exempelvis fanns växter som var sköna att känna på (bunny tails) och såna som doftade extra starkt. Sektionen som handlade om växternas evolution var fin som idé (fick veta att ormbunkar funnits redan för 360 miljoner år sen) men den var inte så snygg estetiskt. Annars är ju växthusen vid Vinterträdgården och Botaniska så väldigt vackra, värt besöket bara därför. Jag tror det är inträdesavgift till växthuset på Botaniska vanligtvis men den restaureras just nu, och utomhusparken räckte väl för oss.

Annars började jag dagen med att bearbeta mitt manus på Cafetoria Roastery där jag drack cappuchino och fick mycket gjort. Bästa starten på en dag.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

Hanna Sofia, 26. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com

Portfolio