BILDBOMB från min favorithögtid.

Publicerad 31.07.2017 kl. 12:00

Den här helgen hade vi Kräftisolympis igen. Kompisgängets viktigaste årliga tradition då vi drar ut till något sommarställe. Vi grillar, lyssnar på hits från början av 00-talet, eldar bastu, kryper upp på stenen ute i vattnet tillsammans, har en kreisi sommarolympiad där vi bl a testar minnet och gissar smak i babymat, solar på ställen som ligger i lä, sjunger snapsvisor på flera språk, skalar kräftor, blandar mimosa och kramas. Vi spelar would you rather tills helt för sent och precis innan gryningen placeras en napue i min hand.

Allt är inte hundra procent härligt hela tiden. Vi sover dåligt men mycket tätt ihop och sitter tysta ibland. Ibland känner jag mig missförstådd. Någon har betalat för kräftor och andra har handlat allt som krävs för brunchen. Somliga blir stungna av myggor, andra får vin över sig och de flesta fryser i blåsten när natten lägger sig. Vi går till utedasset tillsammans och diskar stora högar med tallrikar. Det finns vattendunkar som blir tomma och burana-tabletter och kortisonsalvor konsumeras. Vi gnabbas med varandra. Nån gång har vi kontakt med fastlandet och alla bär på någon form av ansvar, sorg och trubbel.

Men vi har Kräftisolympis tillsammans. Med allt vad det innebär. Klipporna är släta och varma och jag stannar upp gång och gång för att bara känna på havsbrisen, lyssna till pågående diskussioner längre bort, vila blicken på ett flöte som ligger på ytan. Jag känner mig så lyckligt lottad över att få vara jag just där, just då.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
såndäna bilder sku jag villa kunna ta.
elias31.07.17 kl. 13:00

 

 

Hanna Sofia, 26. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com

Portfolio