Minutschema och frågestund på bloggen

12.11.2017 kl. 12:12

För tillfället är tillvaron ett minutschema. På yogan märker jag vad stress gör med mig: 1) hjärnan fylls av hatiska tankar mot auktoriteter och andra som lägger sig i mina göromål 2) det gör ont i närheten av hjärtat eller i hjärtat då jag tar djupa andetag 3) jag orkar inte koncentrera mig på en enda rörelse. 

☆☆☆

Jag har inte tid att blogga aktivt och vill därför öppna EN FRÅGESTUND här på bloggen! Det har jag aldrig gjort förut och jag brukar undra vem ni är som läser bloggen? Och jag brukar undra om ni kanske har några frågor till mig? Det känns lite ängsligt att öppna en frågestund - tänk om jag får noll frågor? Men no shame, nu är det gjort! Frågelådan stänger om en vecka.

☆☆☆

Jag jobbar övertid hela november, så blir det ibland då scheman för olika visstidsanställningar och deltidsjobb pusslas ihop. Så blir det då jag har flera oavlönade (men inspirerande och viktiga) pågående projekt. På tal om att jobba övertid kan jag tipsa om den dokumentära serien Edit: We can't do it som handlar om arbetsklimatet och de växande siffrorna av utbrändhet bland unga. Jag märker att jag inte fungerar som ett gott exempel nu.

För att klara av alla projekt just nu försöker jag vara lugn också då jag befinner mig inne i jobbet, dessutom sova långa nätter och äta extra mycket god mat. Som tur älskar jag det jag sysslar med. Jag vikarierar som redaktör på Förlaget i november vilket känns som en lyckoträff och vid sidan av pusslar jag bland annat ihop ett första nummer av tidskriften Kontur som gör comeback i januari.

Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
kan du inte ge dina bästa skrivtips? typ för hur en gör för att faktiskt komma igång och hur man bör tänka för att utvecklas och inte fastna i samma spår. vill liksom kunna skriva olika slags texter men det blir alltid "samma". skulle verkligen behöva lite tips och pepp, är så hård mot mig själv.. ta hand om dig, det är viktigt med återhämtning! kram
hanna13.11.17 kl. 10:37
ja kmr aldrig våga ha nån frågestund just fö att tänk om ingen frågar? panik. men ja e nog så dålig på att få någo postat på bloggen anyway
elias13.11.17 kl. 12:24
Min favorit är dina månatliga kulturinlägg, så tänkte spinna vidare på det. Eftersom jag gillar topplistor och tips - vilka är dina absoluta favoriter när det kommer till bok, film, tv-serier och musik (album eller låt)?

Behöver inte vara GENOM ALLA TIDER (det är så störande fråga) utan kan vara det som just nu känns som det rätta svaret.
Alex13.11.17 kl. 13:31
Kul med frågestund! Hur har din musiksmak utvecklats från att du var tonåring? Hur mycket kultur har du fått med dig hemifrån? Har du några mål i din karriär? Vem är dina förebilder? Vad beundrar du oftast hos andra människor? Vad skulle du vilja förändra hos dig själv? Hoppas det är okej frågor!
N15.11.17 kl. 13:22
Jag vill veta hur du tekniskt gör när du skriver! Alltså var, vilka program/förhand/telefon, om du skriver i ett kör eller mer som process, har du någon struktur eller låter du texten föra dej framåt? Ja, och vad är (för dig) skillnaden mellan att skriva akademiskt och att skriva prosa?
Fanny15.11.17 kl. 22:08
Hur delar man liv med någon annan? Kan du prata lite om parrelationer, kompromisser och vad ditt liv är med/utan partner? Kanske också skriva lite om din relation, om du har lust
Anonymous20.11.17 kl. 20:50
Kan du berätta om dina tankar kring kosmetika? Är det ett power move för dig att sminka dig eller är det nåt du inte bryr dig i? Kanske en titt i sminkväskan?
My20.11.17 kl. 20:52

 

 

Hanna Sofia, 26. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com

Portfolio