Skriver dagbok för Yle i sju dagar

Publicerad 16.12.2017 kl. 18:30

Vet ni vad? Jag skriver dagbok för Yle i sju dagar. Klicka in er där för att läsa mina inlägg eller inläggen av de två andra skribenterna. Det finns inte bara text utan också ljud, så om du vill höra min röst behöver du bara klicka på play. Huu!

Första dagen skriver jag om hur viktigt det är med bibliotek och med kulturtidskrifter. Andra dagen (alltså idag) skriver jag om begreppet dagbok och lite om Dammen brister. Det skulle vara en lögn att påstå att texterna jag publicerar på Yle känns som en dagbok för mig. Eftersom jag skriver varje dag blir det i praktiken som en dagbok, men tilltalet känns offentligt.

"Vem försöker jag lura? Jag är helt för medveten om vart min text är på väg. Jag kan inte ruska av mig känslan av att det här är en imitation av en dagbok."

Annars kan jag också berätta att författarutbildningen Litterärt skapande avslutades förra helgen. Med anledning av detta skrev jag med hjälp av mina kurskompisar en text till Förlagets webb. Detta om detta. Hundar förklarar inte sig själva.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

 

Söstra mi är min bokhylla, min skrivmaskin. Mellanrummet där jag möter en syster jag aldrig haft.

Hanna Sofia, 25. Litteraturvetare, frilansare, går författarutbildningen Litterärt skapande. Helsingfors.

hylostal@gmail.com

Portfolio

Nyckelinlägg
favoritböcker 2016
favoritböcker 2015
favoritböcker 2014
favoritböcker 2013
tre bästa böcker
varför söstra mi
börja skriva
till dig som skriver
min åboguide

Kategorier
läst 2017
läst 2016
läst 2015
läst 2014
litterärt skapande
kulturmånad
resväska