Skriver dagbok för Yle i sju dagar

16.12.2017 kl. 18:30

Vet ni vad? Jag skriver dagbok för Yle i sju dagar. Klicka in er där för att läsa mina inlägg eller inläggen av de två andra skribenterna. Det finns inte bara text utan också ljud, så om du vill höra min röst behöver du bara klicka på play. Huu!

Första dagen skriver jag om hur viktigt det är med bibliotek och med kulturtidskrifter. Andra dagen (alltså idag) skriver jag om begreppet dagbok och lite om Dammen brister. Det skulle vara en lögn att påstå att texterna jag publicerar på Yle känns som en dagbok för mig. Eftersom jag skriver varje dag blir det i praktiken som en dagbok, men tilltalet känns offentligt.

"Vem försöker jag lura? Jag är helt för medveten om vart min text är på väg. Jag kan inte ruska av mig känslan av att det här är en imitation av en dagbok."

Annars kan jag också berätta att författarutbildningen Litterärt skapande avslutades förra helgen. Med anledning av detta skrev jag med hjälp av mina kurskompisar en text till Förlagets webb. Detta om detta. Hundar förklarar inte sig själva.

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner