Julnatt och tre ljudböcker värda att lyssna på

Publicerad 23.12.2017 kl. 21:43

Då var det dags för jul igen. Jag har hunnit dricka saffranglögg och äta lussekatter, utbyta några julklappar. 

Till jullovet kanske nån tänkt lyssna på ljudböcker? Isåfall kan jag rekommendera Glöm mig av Alex Schulman, Cat person av Kristen Ropenian och Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen. Jag tycker mest om när författare själva läser sina verk och det gör samtliga de här tre.

Glöm mig är en självbiografisk roman där Schulman berättar om sin mammas långvariga alkoholproblem, som han hemlighållit nästan hela livet. Cat person är en novell utgiven av New Yorker och som är en skildring av en dejtingupplevelse där en kvinna går ut på med en lite äldre man. På ett lågmält och rakt sätt skildras en me too-situation som inte är alltför obehaglig men ändå visar hur skadade dejtingsituationer lätt kan bli. Århundradets kärlekssaga i författarens inläsning är tipptopp.

Sköt om er, jag ska fortsätta med glöggandet.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

 

Söstra mi är min bokhylla, min skrivmaskin. Mellanrummet där jag möter en syster jag aldrig haft.

Hanna Sofia, 25. Litteraturvetare, frilansare, går författarutbildningen Litterärt skapande. Helsingfors.

hylostal@gmail.com

Portfolio

Nyckelinlägg
favoritböcker 2016
favoritböcker 2015
favoritböcker 2014
favoritböcker 2013
tre bästa böcker
varför söstra mi
börja skriva
till dig som skriver
min åboguide

Kategorier
läst 2017
läst 2016
läst 2015
läst 2014
litterärt skapande
kulturmånad
resväska