London getaway

24.12.2018 kl. 01:49

Jag fick lust att distrahera mig från julen som pågår och istället titta tillbaka på vad jag gjorde för en månad sen. Då var jag nämligen i London med min mamma, en resa vi fått till stånd efter 1,5 år av mer eller mindre aktiva grubblerier. Hon ville bjuda mig någonstans men vi hade svårt att hitta en tidpunkt och svårt att besluta oss för en destination som skulle passa oss. Det blev London till slut vilket var ett bra val!

Piebury Corner, King's cross. Rekommenderar pajerna där! Och stämningen tio plus. En annan klassisk brittisk grej var Poppie's fish & chips i Camden som också var gott.

Att resa med mamma var avslappnat som det bara är tillsammans med en person som du känner dig fullkomligt trygg med. Jag var självisk på ett sätt som jag bara tillåter mig vara med henne. Jag tänkte mig inte för och jag tvekade aldrig inför en konflikt. Det är inte alltid helt enkelt, jag pendlade jag mellan att vara en trotsig tonårig och att vara en belevad konversatör. Jag är världens enklaste resekompis hehe...  

Men våra fyra dagar var superba och inbegrep massor. Irrande runt på Harrods, irrande runt i jakt på ett tillräckligt mysigt kafé i Camden, gräl om tunnelbanelinjer och kartläsning, finurliga stunder vid Buckingham palace, timmar av bokhandlar och museum, riktigt god brittisk mat, snabba mackor på vägen, Lion Kingmusikalen med extra allt och en musikal som inte imponerade på oss, samtal där vi inte möttes utan talade om helt olika saker, givande samtal på puben tills den stängde.

Second hand shoppingen på Brick Lane var imponerande men jag lyckades inte fynda något där för allt kändes alltför genomtänkt och dyrt. Jag prövade en jacka i manchestertyg som tyvärr inte var helt rätt. Har varit sugen på en sådan en tid nu.
Victoria & Albert museum var gigantiskt och det tog oss flera timmar att bara gå genom alla gratisutställningarna. Ett museum värt att besöka flera gånger! Magnifik byggnad och skön stämning.

Water rats goda frukost, nära hotellet vi bodde på vid Kings cross. Hur kan bönor va så gott? Kaffe äckligt dock. Och bra att minnas att flera pubar och restauranger automatiskt lägger några pund till räkningen, som en serviceavgift.
Victoriamonumentet vid Buckingham palace. Turisttätt men det var kul att få höra allt mamma kunde om engelska kungafamiljen.

Bokhandlarna var hög prioritet för mig. Waterstones Piccadilly i fem våningar slukade en hel del tid. Bilden är från South Bank Bookfair som också fick godkänt. Efter bokmarknaden gick vi till Foyles och sen drack vi glögg på marknad. Bra söndagsupplägg.
Gullig kiosk på en gata precis vid Harrods.

Resans bästa spegel! I Soho på Old Compton brasserie. Det var svårt att välja en restaurang där då allt verkade så bra. I efterhand tänkte vi att vi borde ha ätit i Chinatown istället. Eller där borde man också äta på hundra av alla spännande ställen.

 

 

Hanna Sofia, 27. Litteraturvetare, frilansare, skriver och redigerar text. Helsingfors. Bloggar sporadiskt, instagrammar oftare.

Contact: hylostal@gmail.com
Portfolio

 
 

Podcasten Samtal med vänner